Ministerie van Defensie

Officier Luchtgevechtsleiding - Heel Nederland

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 02-11-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Heel Nederland Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Een goed salaris
Wil jij met een team verantwoordelijk zijn voor de bewaking en beveiliging van het NATO- en Nederlands luchtruim? Kies dan voor een uitdagende functie bij de Luchtgevechtsleiding van de Koninklijke Luchtmacht.

Wat ga je doen?
Binnen de luchtgevechtsleiding zijn er twee smaken: Air Surveillance en Fighter Controller.
  • Als luchtgevechtsleider binnen de Air Surveillance waak je over het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. Je bouwt een betrouwbaar luchtbeeld op met behulp van radarapparatuur en wisselt belangrijke informatie uit met buurlanden. Je zoekt naar vliegtuigen die zich moeten identificeren en schakelt de Fighter Controller in als je de situatie niet vertrouwt.
  • Wanneer de luchtgevechtsleiding een verdachte situatie ontdekt op de radar wordt een Quick Reaction Alert (QRA) ingezet: dit betekent dat er twee F-16’s opstijgen die jij als Fighter Controller zo snel en zo veilig mogelijk naar hun doel moet begeleiden. Daarnaast begeleid je ook de training van de F-16-vliegers en coördineer je grootschalige luchtgevechten tijdens conflictsituaties.
     
Waar ga je werken?
Voordat je gaat werken bij de Luchtgevechtsleiding doorloop je eerst een uitgebreid opleidingstraject dat afhankelijk van je functie (officier of onderofficier) 1 tot 5 jaar duurt. Daarna kun je aan de slag bij het Air Operations and Control Station (AOCS) in Nieuw-Milligen of in het buitenland, zoals op de NATO Air Base in Geilenkirchen, Duitsland. Ook ga je soms mee naar het buitenland voor oefeningen of uitzendingen.

Wie zoeken we?
  • Je hebt minimaal een VMBO-GL of -TL-diploma en daarnaast een MBO-opleiding op niveau 3 of 4 afgerond (onderofficier) of je hebt minimaal een HAVO-diploma met wiskunde A of B of een HBO- of WO-studie afgerond (officier).
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden oud.
     
Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Wat bieden we?
  • Een goed salaris dat afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijdefensie.nl.
  • Als luchtgevechtsleider ontwikkel je je persoonlijkheid en doe je skills op die goed van pas komen in je latere carrière. Ongeacht of je die binnen of buiten Defensie voortzet. Daarnaast bieden we je iets wat andere werkgevers niet kunnen: unieke werk- en levenservaring en de kans om wereldwijd bij te dragen aan vrede en veiligheid.

Solliciteren?
Wil je meer weten of direct solliciteren? Klik dan op de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Defensie / Politie / Brandweer
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ministerie van Defensie
Solliciteer