Ministerie van Defensie

Onderofficier Air Controller (MBO-3) - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 02-05-2018 Functiecategorie Techniek - Uitvoerend
Standplaats Utrecht Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Een goed salaris
ONDEROFFICIER AIR CONTROLLER (MBO-3)

Wil jij een belangrijke rol spelen in het begeleiden en bewaken van militair en/of burgerluchtverkeer? En heb je minimaal een MBO-diploma op niveau 3? Laat je dan opleiden tot Onderofficier Air Controller bij de Luchtmacht.

Wat ga je doen?
Binnen Air Control zijn er twee smaken: luchtverkeersleiding en luchtgevechtsleiding. Aan de hand van gesprekken en tests kijken we welke onderofficiersfunctie het beste bij jou past:
  • Als Onderofficier Luchtverkeersleiding werk je onder leiding van de Officier Luchtverkeersleiding aan de veiligheid van het luchtruim. Je bent medeverantwoordelijk voor de veiligheid van al het verkeer dat gebruikmaakt van de start- en landingsbanen en alle vliegtuigen in het luchtruim rondom jouw vliegbasis of in jouw ‘area’. Samen met je collega’s zorg je voor het begeleiden van vertrekkende en aankomende vliegtuigen, vanaf de ‘parkeerplaats’ tot aan de grens van je gebied. Ook verstrek je aeronautische informatie en ondersteun je de luchtverkeersleiding in een helpdeskfunctie.
  • Als Onderofficier Luchtgevechtsleiding zorg je voor het ondersteunen en opbouwen van het luchtbeeld (Recognized Air Picture) op basis van informatie van krachtige radars die een groot deel van Europa bestrijken. Het opgebouwde luchtbeeld deel je met samenwerkende luchtgevechtsleidingsinstanties in omliggende landen. Je verwerkt en verspreidt de inkomende informatie en zorgt dat deze altijd beschikbaar en up-to-date is voor de luchtgevechtsleiding.

Wie zoeken we?
  • Je hebt minimaal een VMBO-GL of -TL-diploma en daarnaast een MBO-opleiding op niveau 3 of 4 afgerond.
  • Je bent minimaal 17 jaar en hooguit 28 jaar en 11 maanden oud.
  • Je lengte is minimaal 160 cm (mannen) / 155 cm (vrouwen).
  • Je mag een bril of lenzen dragen met een toegestane afwijking tussen -6 en +5. Valt je oogafwijking buiten deze waarden? Bel dan met de ‘Meten is Weten’-service van de Luchtmacht: 0346 – 33 43 02.
Meer informatie over de toelatingseisen en de keuring vind je op werkenbijdefensie.nl.

Waar ga je werken?
Voordat je aan de slag gaat, doorloop je eerst een militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) in Woensdrecht. Daarna volg je de vakopleiding op de School of Air Control in Nieuw-Milligen. Daarna ga je werken op een vliegveld of bij het Air Operations and Control Station (AOCS) in Nieuw-Milligen. Ook ga je soms mee naar het buitenland voor oefeningen of uitzendingen.

Wat bieden we?
  • Een verantwoordelijke baan waarin je niet alleen een bijdrage aan de veiligheid van het luchtverkeer levert, maar indirect ook aan vrede en veiligheid wereldwijd.
  • De kans om je persoonlijkheid te ontwikkelen en unieke ervaring op te doen die goed van pas komt in je latere carrière – of die nu binnen of buiten Defensie ligt.
  • Een goed salaris (vanaf de start van je opleiding) dat afhankelijk is van je rang, leeftijd en ervaring. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van Defensie vind je op werkenbijdefensie.nl.

Solliciteren?
Wil je solliciteren? Kijk dan op werkenbijdefensie.nl of solliciteer via de 'Solliciteer' button. De eerste stap in het sollicitatieproces is de Aircontrollertest. Deze vindt plaats bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg. Als je deze test positief hebt doorlopen, kun je solliciteren. Kijk voor meer informatie op werkenbijdefensie.nl.

Let op: de opleiding start één keer per jaar in september. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, moet je minimaal 7 maanden van tevoren beginnen met de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Uitvoerend
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Nederland, Onderofficier Air Controller, leger, luchtverkeersleiding, luchtgevechtsleiding, veiligheid.

Contactgegevens

Contactpersoon Ministerie van Defensie

Vestigingsplaats

Solliciteer